Прості рецепти завжди вважаються класикою, і це – не виняток для варення з груш. Воно готується просто, виходить густий консистенції і має шикарний бурштиновий колір. З цього рецепту можуть починати своє кулінарне творчість молоді господині.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 0.5 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати простий рецепт варення з груш в домашніх умовах. Груші промийте холодною водою і видаліть у них шкірку і насіннєві коробочки. Потім груші наріжте на скибочки і зважте їх, адже для гарного варення важлива правильна пропорція фруктів і цукру.
Потім нарізані груші засипте розрахованим кількістю цукру і залиште на 2 години. Це час потрібно, щоб груша дала сік, хоча воно залежить і від соковитості плодів.
Груші з цукром кілька разів перемішайте.
Потім перекладіть грушеву масу в посуд для варіння варення і помістіть її на середній вогонь.
Варіть грушеве варення протягом 45 хвилин або можете поварити двічі по 5 хвилин з перервою для повного остигання. Вибирайте самі.
Готове варення остудіть і розлийте по заздалегідь простерилизованным баночках. Баночки герметично закупорьте і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Варення з груш на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів