Чорна смородина у власному соку по консистенції схожа на желе, яке Вам захочеться додати у всілякі страви, особливо в випічку і кисломолочні продукти. А попереднє подрібнення через м’ясорубку, дозволяє досягти максимально однорідної консистенції.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- чорна Смородина – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 0,25 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення-п’ятихвилинку з чорної смородини через м’ясорубку на зиму. Відміряємо потрібну кількість чорної смородини і перебираємо ягоди, видаляючи всі гілочки і інший непотрібний сміття.
Після чого ягоди промиваємо, не докладаючи особливих зусиль, і просушуємо, переклавши їх на друшляк.
Потім підготовлену ягоду пропускаємо через м’ясорубку до отримання маси, що нагадує по своїй консистенції пюре.
вийшла ягідну масу додаємо цукровий пісок і залишаємо вміст у спокої приблизно на 30 хвилин. Протягом цього часу ягода дасть свій сік, а цукор в свою чергу повністю розчиниться.
Після закінчення цього часу ягідну масу перекладаємо в товстостінну каструлю і доводимо вміст до кипіння. Після чого проварюємо ще дві хвилини і знімаємо з вогню.
Вийшов джем розкладаємо по раніше стерилізованим банкам і закатуємо підготовленими кришками. Такий ягідний джем може простояти всю зиму, ні краплі не подпортившись.
Бажаємо приємного апетиту!
Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Чорна смородина протерта з цукром