Яскраве, з насиченим смаком і неймовірним ароматом абрикосове варення! Приготована за цим рецептом, варення буде зберігатися не одну зиму, а абрикоси зберігають усі свої корисні властивості. Таке ласощі до чаю не тільки підніме настрій, але і зміцнить імунітет!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з абрикосів без кісточок? Покупні абрикоси потрібно ретельно промити, краще не полінуватися і зробити це кілька разів. Викладаємо їх на рушник, щоб плоди підсохли.

Розрізаємо кожен плід на половинки і видаляємо кісточку.

Тепер перекладаємо абрикоси в глибоку ємність. Класти краще шарами, пересипаючи кожен шар цукром. У такому вигляді залишаємо абрикоси настоятися на ніч, щоб виділився сік.

Відправляємо абрикоси варитися. Доводимо масу до кипіння і даємо їм 5 хв. потомитися на плиті. Залишаємо масу в такому вигляді ще на 24 години.

Таким же чином проварюємо і наполягаємо варення ще двічі. Востаннє варимо варення більш тривалий час, десь 10-15 хв. Розкладаємо абрикосове варення по стерилізованим банкам і закатуємо.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму