Яскраве, з насиченим смаком і неймовірним ароматом абрикосове варення! Приготована за цим рецептом, варення буде зберігатися не одну зиму, а абрикоси зберігають усі свої корисні властивості. Таке ласощі до чаю не тільки підніме настрій, але і зміцнить імунітет!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Абрикоси – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Як почати готувати варення з абрикосів без кісточок? Покупні абрикоси потрібно ретельно промити, краще не полінуватися і зробити це кілька разів. Викладаємо їх на рушник, щоб плоди підсохли.
Розрізаємо кожен плід на половинки і видаляємо кісточку.
Тепер перекладаємо абрикоси в глибоку ємність. Класти краще шарами, пересипаючи кожен шар цукром. У такому вигляді залишаємо абрикоси настоятися на ніч, щоб виділився сік.
Відправляємо абрикоси варитися. Доводимо масу до кипіння і даємо їм 5 хв. потомитися на плиті. Залишаємо масу в такому вигляді ще на 24 години.
Таким же чином проварюємо і наполягаємо варення ще двічі. Востаннє варимо варення більш тривалий час, десь 10-15 хв. Розкладаємо абрикосове варення по стерилізованим банкам і закатуємо.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму