Слід визнати, що варення з абрикосів з ядерцями готується непросто, але результат дійсно варта витрачених на неї зусиль. Ласощі виходить ніжним, пікантним і дуже ароматним, тому доведеться за смаком всім: і дітям, і дорослим.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Ядерця абрикосів – 1 жменя

Процес приготування:

Як почати готувати варення з абрикосів з ядерцями? Абрикоси миємо, акуратно надрізаємо абрикос з одного боку і виймаємо кісточки, не порушуючи цілісності плоду.

Абрикосові кісточки розбиваємо молотком, дістаємо ядерця.

Ядерця вкладаємо назад у абрикоси.

Ставимо на вогонь 1 літр води, всипаємо туди цукор, доводимо сироп до кипіння. Опускаємо в сироп абрикоси з ядерцями всередині. Варимо 5 хвилин, періодично знімаючи піну.

Варення залишаємо на кілька годин, потім знову доводимо до кипіння і знову охолодити. Повторюємо ще 1 раз. В цей час стерилізуємо банки, необхідні нам для закачування варення.

Розливаємо готове варення з абрикосів з ядерцями з підготовленим банкам, закручуємо кришкою, перевертаємо і ставимо на день в затишне місце. Потім зберігаємо ласощі в холодильнику. Приємного чаювання!

Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів з горіхами Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів з ядерцями Варення з цілих абрикосів