Ароматне варення до чаю можна приготувати швидко і просто. Солодкий агрус і кислинка чорної смородини додадуть ласощів оригінальний смак. Спробуйте смачне варення до гарячого чорного чаю.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Агрус – 2 склянки
- чорна Смородина – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з агрусу і чорної смородини. Для початку приготуємо сироп. У ємність, в якій будемо готувати варення, вливаємо склянку води, кип’ятимо і всипаємо цукор. Перемішуємо на вогні до повного розчинення цукру.
Ягоди перебираємо, очищаємо від хвостиків, гілок і листя. Промиваємо їх за допомогою друшляка.
Висипаємо ягоди в сироп, перемішуємо.
Сироп з ягодами доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тримаємо на плиті ще 15 хвилин.
Нарізаємо лимон. Нам знадобиться 2-3 тонкі часточки. Вкидаємо їх до ягідної суміші, перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо варенню настоятися і охолонути.
Остигле варення викладаємо в порційну тарілку і подаємо до чаю. Приємного апетиту!
Агрус з лимоном на зиму Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з червоного агрусу Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини з лимоном