Малина й аґрус – це відмінний тандем для потрапляння в одну баночку з варенням! За своїми смаковими даними ці ягідки, які щедре літо дарує нам щорічно, чудово поєднуються один з одним. Не полінуйтеся, приготуйте таке домашнє ласощі, щоб довгої холодної зими радувати себе й близьких його насиченим кисло-солодким смаком і приємним ароматом!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Агрус – 1 кг
  • Малина – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з аґрусу і малини, аґрусу вимийте, обсушіть, відріжте кінчики та хвостики. Якщо хочете, щоб ваше варення вийшло не тільки смачним, але і красивим, з цілими ягідками, вам доведеться проколоти кожну ягідку агрусу голкою наскрізь, щоб при варінні вони не лопнули. Потім ягоди засипте цукром і нехай настоюють 2 години, а ви їх час від часу перемішуйте, щоб виділився сік швидше і краще.

Приготуйте малинове пюре, перетерши чисті ягоди малини блендером. Потім додайте це пюре в миску до ягід аґрусу.

Доведіть на сильному вогні до кипіння ваше майбутнє варення, потім кип’ятіть 5-10 хвилин.

Заздалегідь стерилізуйте банки й кришки і розлийте туди ваше варення-п’ятихвилинку, поки воно ще дуже гаряче. Банки герметично Закупорьте, переверніть догори дном, укутайте і дайте їм повністю охолонути, що відбудеться приблизно через добу.

Готове варення з аґрусу і малини зберігається в холодильнику або в холодній коморі, або в погребі.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу п'ятихвилинка на зиму Варення з малини п'ятихвилинка Варення з червоного агрусу Малина без цукру на зиму Малина на зиму