Якщо інші види варення з ягід звичайних набридли, спробуйте приготувати східні ласощі – варення з білої черешні з фундуком замість кісточок. Такий незвичайний десерт не залишить байдужими нікого з ваших домашніх.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Черешня біла (без кісточок) – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Фундук (без шкаралупи) – 0,5 кг
  • Вода – 0,5 л.
  • Ванілін – 0.66 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з білої черешні з фундуком? Черешню помити.

Прибрати кісточки і хвостики, зважити потрібну кількість.

Фундук очистити від шкаралупи, порізати на половинки або четвертинки, заповнити в черешні простір, яке залишилося від кісточок.

Всипати в емальовану каструлю весь цукор, влити 500 мл води.

Встановити каструлю на слабкий вогонь і зварити сироп, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою.

В приготований сироп викласти ягоди черешні, заповнені фундуком. Довести масу до кипіння, варити на слабкому вогні 3 години, час від часу перемішуючи.

Всипати ванілін. Добре перемішати і далі варити на мінімальному вогні ще 10 хв

варення Розкласти по стерильним банкам і закатати. Прибрати на зберігання в підвал.

Використовувати для випічки або як самостійний десерт.

Приємного апетиту!

Варення Варення з білої черешні без кісточок Варення з жовтої черешні без кісточок Варення з черешні Варення з черешні з горіхами Черешня на зиму