Варення з чорної смородини виходить не тільки смачним і ароматним, але і корисним. Цей рецепт – відмінний варіант приготування варення з чорної смородини на зиму. Враховуючи, що це бабусин рецепт, варення виходить удвічі смачним і дивовижним. Також варто відзначити вдалу консистенцію готового варення.
Інгредієнти: на 20 порц.
- чорна Смородина – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1.7 кг
- Вода – 1.5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати варення з чорної смородини – бабусин рецепт? Ягоди чорної смородини необхідно перебрати, тим самим звільнивши від хвостиків і гілочок. Потім слід ретельно промити ягоди.
Далі чорну смородину, помістивши в емальовану каструлю, заливаємо необхідним за рецептом кількістю води.
Ставимо ємність з ягодами й водою на вогонь. Після закипання проварюємо ягоди ще протягом 5-7 хвилин. Періодично помішуйте ягоди.
Далі додаємо до вмісту каструлі цукровий пісок і все перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо варення протягом 30 хвилин, не забуваючи помішувати.
Через півгодини перевіряємо варення на готовність. Помістіть трохи варення на ложку або тарілку і подивіться його консистенція повинна бути тягнеться (не буде стікати).
Готове варення розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2,5 літра готового варення. Таке варення може зберігатися в прохолодному місці, так і при кімнатній температурі. Відкривайте баночку варення з чорної смородини взимку і насолоджуйтеся частуванням!
Приємного вам чаювання!
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини стаканами Варенье Джем з чорної смородини Чорна смородина на зиму