Ягоди смородини дуже цінні наявністю вітамінів, мікроелементів і біофлавоноїдів. Щоб зберегти все це багатство на зимові дні, можна заготовити сире варення холодним способом. Таке варення – це цілюща ласощі в період застуд для дітей і дорослих.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Готувати варення з чорної смородини холодним способом легко! Готуємо смородину для варення.

Ягоди ретельно промиваємо під проточною водою. Даємо воді стекти, вивантаживши смородину в друшляк.

Щоб плоди обсохнули остаточно, розсипаємо їх в один шар на чисте сухе рушник і даємо трохи часу, щоб волога випарувалася. Дуже важливо правильно підготувати сировину для такої заготовки сирим способом, так як це є запорукою успішного тривалого зберігання.

Підготовлені ягоди потрібно подрібнити. Для цього рекомендується використовувати дерев’яні інструменти, такі як, наприклад, толкушка для картопляного пюре. Справа в тому, що при зіткненні з металом ягоди дають реакцію окислення, і частина вітамінів руйнується. При використанні дерева цього не відбувається.

Втім, якщо часу для ручного подрібнення ні, звичайно, можна скористатися м’ясорубкою або блендером. Подрібнені ягоди змішуємо з вказаною кількістю цукрового піску, ретельно перемішуємо протягом п’яти-десяти хвилин, щоб кристали цукру повністю розчинилися.

Отриману масу розкладаємо по простерилизованным сухим банкам, залишаючи трохи вільного місця – два-три сантиметри над поверхнею варення. Закриваємо стерильними кришками і ставимо в прохолодне темне місце для зберігання. Рекомендується вжити протягом року.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина на зиму Чорна смородина протерта з цукром