Варення з чорної смородини з апельсином – десерт, який має безліч переваг, головна з яких – наявність великої кількості вітамінів і мікроелементів. Адже не дарма основний інгредієнт цього варення, смородину, називають однією з найбільш корисних ягід. Крім того, в поєднанні смородини з цитрусовими, концентрація вітамінів в цьому варення виростає в рази.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорна Смородина – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 3 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати варення з чорної смородини з апельсином на зиму? Смородину гарненько промиваємо, потім зливаємо зайву воду.
Лимон і апельсин також промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматочки, отримуючи при необхідності кісточки. При цьому, цедру цитрусових знімати не потрібно.
Смородину і порізані скибочками апельсин з лимоном відправляємо в блендер або пропускаємо через м’ясорубку.
В отриману масу додаємо цукор. Все ретельно перемішуємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Залишилося варення розкласти в чисті сухі банки і накрити кришками. Якщо є бажання, варення можна закатати. Але для цього масу потрібно прокип’ятити, розлити в пастеризовані банки, а потім закатати.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром