Оригінальне варення виходить з груш і слив. Літні плоди чудово доповнюють один одного і легко заготовлюються на зиму. Ласощі набуває легкий кисло-солодкий смак. Його можна використовувати як самостійний десерт, так і в якості начинки для випічки.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Слива синя – 2 ст.
  • Груша – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Сливи добре вимиваємо під холодною водою, потім засипаємо їх цукром і залишаємо на час, щоб ті дали сік.

Після цієї процедури зацукровані сливи ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Не забуваємо помішувати, щоб плоди не пригоріли.

Заздалегідь промиваємо груші і нарізаємо їх часточками. Відправляємо до киплячим сливам. Перемішуємо і варимо на повільному вогні до готовності. На це піде приблизно 20-25 хвилин.

Гаряче варення відкидаємо на сито, де розтираємо сливи і витягаємо з них кісточки.

Після чого отриману масу перекручуємо на м’ясорубці.

Отриману кашку знову повертаємо в каструлю з сиропом, перемішуємо і доводимо до кипіння один раз.

Готове варення можна розливати в стерилізовані банки і відправляти на зберігання в прохолодне місце!

Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Королівське варення з абрикосів Сливи на зиму