Для початку готується цукровий сироп, який додається цедра апельсина і лимонний сік. Потім інжир відправляється в каструлю і варення вариться в 5-6 підходів. Воно розкладається по банкам і щільно закривається.
Інгредієнти: на 1 л.
- Інжир свіжий – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Вода – 100 мл
- Лимон – 0.5 шт.
- Апельсин – 0.5 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з інжиру з лимоном і апельсином? Ретельно промиваємо під проточною водою апельсин з лимоном і обсушуємо їх за допомогою паперового рушника. Знімаємо з апельсина цедру на дрібній тертці і відкладаємо її в бік. У каструлю з товстим дном, засипаємо цукровий пісок, заливаємо його питною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо апельсинову цедру.
Постійно помішуємо і видавлюємо в сироп, сік половини лимона.
Інжир промиваємо в холодній воді і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Зрізаємо з кожної ягоди верхівку і надрізаємо хрестоподібно біля основи.
Відправляємо інжир в цукровий сироп і доводимо до кипіння на середньому вогні. Знімаємо каструлю з плити і даємо варенню повністю охолонути.
Повторюємо попередній крок ще 5-6 разів, періодично знімаючи піну, що утворюється. Інжир має стати практично прозорим.
Розкладаємо гаряче варення з попередньо простерилизованным банкам і щільно закрити їх кришками. Даємо повністю охолонути і відправляємо в сухе прохолодне місце для зберігання. Подаємо до столу зі свіжим білим хлібом і чаєм. Приємного апетиту!
Варення з інжиру з лимоном Варенье Джем з інжиру Джеми