Варення з кабачків – ідеальний варіант десерту для тих, хто постійно веде підрахунок калорій. І все це завдяки інгредієнтам, які входять до складу вищезазначеного ласощі: кабачки, апельсини і лимони навряд чи зможуть завдати шкоди вашій фігурі. Крім цього, вони володіють великою кількістю вітамінів і відрізняються приємним смаком та ароматом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кабачки – 1 кг
- Апельсин – 0.5 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з кабачків через м’ясорубку? В першу чергу необхідно кабачок вимити, очистити його від шкірки, розрізати навпіл, а потім дрібним кубиком.
Тепер займемося приготуванням сиропу. Беремо каструлю, висипаємо в неї цукор. Потім виливаємо в каструлю воду. Потім все ретельно перемішуємо.
Відразу після цього в каструлю з сиропом відправляємо подрібнений кабачок. Після того, як отримана маса закипить, варимо її протягом п’яти хвилин на невеликому вогні.
В цей час промиємо апельсин, нарізаємо його великими шматками і пропускаємо через м’ясорубку. Лимон також промиваємо, після чого нарізаємо його кубиками невеликого розміру.
Наступний крок – подрібнені цитрусові відправляємо в каструлю до загальної маси. Варитися ця маса повинна протягом п’ятдесяти хвилин.
Наш десерт готовий. Залишилося розкласти його в чисті стерилізовані банки, закатати кришками і відправити на зберігання.
Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Джем з кабачків Кабачки на зиму Консервовані кабачки