Сьогодні нам захотілося приготувати щось незвичайне і дуже смачне, вибір припав на варення з кабачків з апельсином. Ніжне по консистенції, з тонкими цитрусовими нотками – це справжнє блаженство. Таке варення буде чудовою начинкою в випічку, наповнювачем до сиру і йогурту, так і для сімейних посиденьок за чашкою ароматного чаю.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
- Апельсин – 2 – 3 шт.
- Лимон 0.25 шт.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кабачків з апельсином на зиму? Для приготування варення можна використовувати як молоденькі, так і зрілі кабачки. Промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо шкірку. Розрізаємо вздовж навпіл і вичищаємо серцевину. Шаткуємо кабачок невеликими кубиками.
Цитрусові промиваємо, обдаємо окропом і нарізаємо тонкими скибочками разом з шкіркою.
В каструлю з товстим дном насипаємо цукор, додаємо воду, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, доводимо сироп до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 10 хвилин.
В уварений сироп додаємо кабачки, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
Потім варення додаємо часточки апельсина і лимона, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Варимо варення на повільному вогні 40-50 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.
Готове варення знімаємо з вогню, даємо йому трохи охолонути і розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам. Щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Трохи варення залишаємо для дегустації. Приємного апетиту!
Варення Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Кабачки на зиму Консервовані кабачки