Кабачки не мають яскраво вираженого смаку і запаху. Тому ніхто навіть не зрозуміє, з чого приготовано варення з кабачків з лимоном і апельсином. Таке варення можна приготувати і шматочками, і однорідної консистенції.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (очищені) – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кабачків з лимоном і апельсином шматочками? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ретельно вимийте кабачки, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Якщо використовуєте старі кабачки, очистіть від шкірки, а потім, скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Очищені кабачки наріжте кусочками середнього розміру.
Апельсин і лимон ретельно вимийте, а потім обдайте заздалегідь підготовленим окропом. Обсушіть і очистіть від шкірки апельсин, попередньо знявши дрібної теркою цедру. Очищений апельсин, розрізати на кілька частин, акуратно вийміть всі кісточки.
З лимона зніміть цедру з допомогою дрібної терки, а потім очистіть від шкірки, наріжте на кілька частин, акуратно вийміть всі кісточки, за бажанням відокремте перегородки. Підготовлені фрукти викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Підготовлені кабачки, подрібнені апельсин і лимон, а також їх цедру викладіть в металевий посуд з товстим дном. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте і залиште приблизно на 10-12 годин. За цей час кабачки пустять сік і просочаться ароматним сиропом.
Ємність з вмістом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження приблизно на 2 години.
Після повного охолодження ємність з варенням знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 20-25 хвилин, періодично помішуючи. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.
Гаряче варення акуратно розкладіть по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім банки з варенням з кабачків з лимоном і апельсином перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Подавайте ароматне кабачкове варення до чаю.
Приємного насолоди!
Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Кабачки на зиму