Кульбаба – прекрасний літній квітка, який нагадує нам про теплі літні днинки. Варення з кульбаб виходить ароматним, смачним і має приємний медовий колір. Сьогодні ми приготуємо варення з допомогою кухонного помічниці – мультиварки, завдяки якій заощадимо багато часу. Приєднуйтесь до нас і збережіть у себе в баночці шматочок літа!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Квіти кульбаб – 100 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення з кульбаб в мультиварці? У чашу мультиварки наливаємо воду і засипаємо цукор і добре розмішуємо – будемо варити сироп. Закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим «Варення», якщо у вас немає такого режиму, можна виставити режим «Плов», або «Гасіння». Сироп кип’ятять 15-20 хвилин.

З кульбаб зрізаємо тільки бутони, стебла в приготуванні варення не беруть участь. Ємність наливаємо води і опускаємо туди бутони. Трохи прополіскуємо і виймаємо на друшляк, щоб стекла зайва волога.

Після того, як в сиропі розчинився весь цукор, ми опускаємо в нього кульбаби. Перемішуємо дерев’яною лопаткою і залишаємо варитися на 20 хвилин. Після цього вимикаємо і залишаємо варення настоятися кілька годин, а краще на ніч.

За ніч варення настоялося і помітно загусло. Проціджуємо варення через марлю, щоб позбутися від квіток. Потім заливаємо його назад в каструлю, додаємо лимонний сік і ставимо варитися на 20 хвилин.

За цей час промиваємо скляну банку, стерилізуємо її в духовці при 110 градусах і кип’ятимо кришку. Після того, як наше варення зварилося, переливаємо його в скляну банку, закручуємо кришкою і залишаємо, щоб воно охолоне до кімнатної температури. Варення найкраще зберігати в темному прохолодному місці.

Варення Варення з кульбаб