Варення з лісової полуниці може приготувати тільки терпляча господиня, адже ця ягода мініатюрна і потрібні посидючість і терпіння, щоб її почистити. Найчастіше суничне варення довго не варять, щоб воно максимально зберегло своі аромат, смак і корисні властивості. Щоб ягідки залишилися в варення цілими, з ними треба обережно поводитися.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця лісова – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з лісової полуниці 5-хвилинка з цілими ягодами. Свежесобранную суницю спочатку переберіть і видаліть дрібний лісове сміття і неякісні екземпляри. Ягоди очистити від чашолистків. Потім перекладіть їх на друшляк, промийте проточною водою і залиште на пару хвилин, щоб стекла зайва рідина.

Відміряйте розраховане кількість цукру, пересипте його в каструлю для варіння варення, налийте води і поставте на плиту.

Сироп поваріть на середньому вогні протягом декількох хвилин, постійно помішуючи його дерев’яною ложкою.

Потім до гарячого сиропу пересипте підготовлені ягідки суниці, ложкою акуратно перемішайте і поваріть на середньому вогні протягом 5 хвилин від початку кипіння. Вогонь вимкніть. Залиште суницю в сиропі на 4 години. Після закінчення цього часу варення поваріть ще 5 хвилин.

Готове варення з лісової полуниці розлийте гарячим заздалегідь простерилізовані банки і герметично закупорьте. Таке варення помістіть на зберігання в темне холодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з лісової полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варення з полуниці п'ятихвилинка Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму