Варення з лісової полуниці може приготувати тільки терпляча господиня, адже ця ягода мініатюрна і потрібні посидючість і терпіння, щоб її почистити. Найчастіше суничне варення довго не варять, щоб воно максимально зберегло своі аромат, смак і корисні властивості. Щоб ягідки залишилися в варення цілими, з ними треба обережно поводитися.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця лісова – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з лісової полуниці 5-хвилинка з цілими ягодами. Свежесобранную суницю спочатку переберіть і видаліть дрібний лісове сміття і неякісні екземпляри. Ягоди очистити від чашолистків. Потім перекладіть їх на друшляк, промийте проточною водою і залиште на пару хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Відміряйте розраховане кількість цукру, пересипте його в каструлю для варіння варення, налийте води і поставте на плиту.
Сироп поваріть на середньому вогні протягом декількох хвилин, постійно помішуючи його дерев’яною ложкою.
Потім до гарячого сиропу пересипте підготовлені ягідки суниці, ложкою акуратно перемішайте і поваріть на середньому вогні протягом 5 хвилин від початку кипіння. Вогонь вимкніть. Залиште суницю в сиропі на 4 години. Після закінчення цього часу варення поваріть ще 5 хвилин.
Готове варення з лісової полуниці розлийте гарячим заздалегідь простерилізовані банки і герметично закупорьте. Таке варення помістіть на зберігання в темне холодне місце.
Смачних і вдалих заготовок!