Влітку я варю полуничне варення тільки в мультиварці, для мене це простий і зручний спосіб. А варення, зварене в електроприладі, на мій погляд, виходить смачніше і ароматні, ніж полуничне варення, зварене на плиті. Зазвичай я використовую лісову суницю, але садова теж підійде.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 850 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з лісової полуниці в мультиварці. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мультиварці. Налийте літр води в чашу приладу, встановіть сітку для варіння на пару і додайте в неї банки догори дном. Встановіть режим «Варка на пару», час – 30 хвилин. Раніше я стерилізувала банки в мікрохвильовій печі або духовій шафі.

Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути сухими.

Полуницю переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть полуницю в чашу мультиварки, додайте 100 мл питної води і засипте цукровим піском, ретельно перемішайте силіконової лопаткою. Закрийте кришку приладу. На панелі встановіть режим «Гасіння», час – 1 година. Через півгодини відкрийте кришку.

Зніміть піну, потім закрийте кришку і готуйте до закінчення програми. Після звукового сигналу, відкрийте кришку і залиште на 3-5 хвилин.

З допомогою пластмасового ополоника гаряче варення розлийте по стерильним банкам, закрутіть кришками і переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження, а потім перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варенье Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму