Всім лісова полуниця гарна – ароматна, солодка і корисна. Але щоб відокремити чашолистки від цієї ягоди, потрібна величезна кількість часу. Якщо немає помічників, це складно, і багатьох зупиняє від ідеї зварити, наприклад, варення. Можна спростити процес і «допустити» до варінні ягоди разом з чашолистками. Єдине непорушне умова – це, звичайно, ретельне промивання сировини, оскільки воно добре утримує пил.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця лісова – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з лісової полуниці з хвостиками. Полуницю уважно перебираємо і викидаємо випадкове сміття та дефектні ягоди. Підготовлені ягоди поміщаємо порціями в друшляк і промиваємо під струменем проточної води. Даємо ягодам обсохнути.
Потім поміщаємо лісову суницю в посуд для варіння варення і засипаємо цукровим піском.
Перемішуємо і накриваємо ємність чистим рушником. Залишаємо полуницю з цукром на п’ять-шість годин, щоб виділився сік.
Після цього ставимо посуд з ягодами на плиту і доводимо вміст до кипіння. Періодично помішуємо. Після закипання варимо п’ять хвилин, знімаючи піну.
Знімаємо з плити і даємо варенню постояти добу, щоб ягоди і чашолистки добре просочилися сиропом і стали м’якшими.
Після закінчення зазначеного часу знову ставимо варення на плиту і нагріваємо до кипіння.
Після закипання додаємо лимонну кислоту і варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Гаряче варення фасуємо за попередньо простерилизованным сухим банкам і закриваємо сухими чистими кришками. Охолоджені банки з варенням прибираємо в місце зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з лісової полуниці Варення з полуниці Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з полуниці з лимоном Полуниця на зиму