Цікаве поєднання червоних ягід з приємною кислинкою. Досить густим варення виходить за рахунок природного пектину, який містить смородина. Ягоди подрібнити в однорідну і апетитну заготовку, яку дуже приємно відкрити взимку і насолоджуватися кожною ложкою.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Малина – 200 гр.
  • Смородина червона – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з малини й порічок просто! Малину пересипте в широкий таз і переберіть на наявність сміття. Залийте в таз трохи підсолену холодну воду на 15 хвилин, щоб комахи, при їх наявності, залишили цінну ягоду. Злийте воду і промийте ягоду під проточною водою і викладіть її в друшляк, щоб вона скла.


Перекладіть малину в круглу миску і всипте ½ зазначеного цукру. Дерев’яною ложкою перетріть ягоду в пюре і викладіть її в каструлю.


Смородину зніміть з гілок, промийте і трохи обсушити. Всипте до ягоді інший цукор і перетріть в кашку. Перекладіть смородину в малинове пюре і розмішайте.

Поставте заготовку на великий вогонь і, помішуючи, закип’ятити.

Періодами прибирайте рожеву піну з поверхні.

Варіть варення 7-10 хвилин, дозволяючи йому дуже слабо кипіти. Розкладіть гаряче ласощі по підготовленим стерильним банкам і закупорьте. Переверніть тару догори дном і залиште під ковдрою до абсолютного охолодження на 6 годин.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини й порічок разом на зиму Варення з малини п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Малина на зиму Червона смородина на зиму