Полуничне ласощі, приготоване в мультиварці, – ідеальний варіант для того, хто не хоче витрачати багато часу на заготівлю і любить все спрощувати. Заглибним блендером подрібнити ягоди в пюре і отримаємо однорідне густе і ароматне варення. Зберігатися воно може в холоді до 1 року.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Полуниця – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1,2 кг
- Лимонний сік – 0.5 склянки
- Пектин (яблучний) – 30 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з полуниці через блендер? Полуницю переберіть, видаліть хвостики і листя. Акуратно промийте ягоди.
Залиште ягоди в друшляку, щоб стекла рідина і трохи просушіть на рушник. Складіть полуницю в каструлю.
Полуницю, якщо ягода велика, розріжте на частини і трохи примніть товкачиком.
Остаточно подрібніть ягоди блендером до однорідності.
Всипте цукор в ягідне пюре, перемішайте і залиште ягоди постояти 2 години.
ягідну масу Викладіть в чашу мультиварки і поставте режим «Гасіння» на 90 хвилин.
Пектин розведіть в ½ ст. води і закип’ятити, помішуючи, варіть 1 хвилину.
За 5 хвилин до приготування варення, додайте в чашу сік лимона і розведений пектин і перемішайте.
Продовжуйте приготування ще 5 хвилин.
Вимийте і стерилізуйте банки. Одночасно прокип’ятіть кришки 10 хвилин.
Готове варення розкладіть по банках, на 1 см. не доходячи до верху.
Протріть шийку кожної банки з зовнішньої сторони.
Закрутіть тару кришками і переверніть їх догори дном. Накрийте ковдрою і залиште остигати в кімнаті на 6 годин.
Приємного апетиту!
Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з пектином Джем з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця блендером з цукром на зиму