Хто не любить полуничне варення? Його глибокий м’який аромат нагадує про літо. Шматочки полуниці, попадаються мовою, приємно тануть у роті. Таке варення добре смакувати з тонкими млинцями, солодкими сирниками або зерненым сиром.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Полуниця – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1,25 кг
- Лимонний сік – 125 мл
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці шматочками просто! Полуницю оглянути на предмет підгнилих або розчавлених ягід. Незрілі ягоди також в варення не підійдуть.
Полуницю помити, обсушити на паперових рушниках. Кожну ягоду почистити від чашолистка і порізати на 2-4 частини залежно від розміру.
Лимон вимити з милом, обдати окропом. Погріти лимон близько 30 секунд в мікрохвильовій печі, щоб він дав більше соку. Видавити необхідну кількість соку і процідити його через сито, щоб видалити кісточки.
В каструлю з товстим дном і стінками перекласти порізані ягоди полуниці, влити сік лимона.
Всипати в ту ж каструлю цукровий пісок. Все перемішати дерев’яною ложкою і встановити каструлю на середній вогонь.
Варити варення, не заважаючи його, приблизно третину години, потім знизити вогонь і варити ще півгодини, весь час знімаючи пінку і іноді акуратно розмішуючи.
Заготівлю розлити в гарячому стані за простерилизованным банкам і закатати стерильними кришками. Остудити в перевернутому стані і перемістити у підвал.
Приємного апетиту!
Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Заготовки з полуниць на зиму