Хто не любить полуничне варення? Його глибокий м’який аромат нагадує про літо. Шматочки полуниці, попадаються мовою, приємно тануть у роті. Таке варення добре смакувати з тонкими млинцями, солодкими сирниками або зерненым сиром.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Полуниця – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1,25 кг
  • Лимонний сік – 125 мл

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці шматочками просто! Полуницю оглянути на предмет підгнилих або розчавлених ягід. Незрілі ягоди також в варення не підійдуть.

Полуницю помити, обсушити на паперових рушниках. Кожну ягоду почистити від чашолистка і порізати на 2-4 частини залежно від розміру.

Лимон вимити з милом, обдати окропом. Погріти лимон близько 30 секунд в мікрохвильовій печі, щоб він дав більше соку. Видавити необхідну кількість соку і процідити його через сито, щоб видалити кісточки.

В каструлю з товстим дном і стінками перекласти порізані ягоди полуниці, влити сік лимона.

Всипати в ту ж каструлю цукровий пісок. Все перемішати дерев’яною ложкою і встановити каструлю на середній вогонь.

Варити варення, не заважаючи його, приблизно третину години, потім знизити вогонь і варити ще півгодини, весь час знімаючи пінку і іноді акуратно розмішуючи.

Заготівлю розлити в гарячому стані за простерилизованным банкам і закатати стерильними кришками. Остудити в перевернутому стані і перемістити у підвал.

Приємного апетиту!

Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Заготовки з полуниць на зиму