Полуничне варення в мультиварці-скороварці готується швидко, адже в ній є режим приготування під тиском, але воно виходить рідким, хоча зберігає яскравий колір та аромат ягід. Для отримання більш густого варення до нього або додають пектин і лимонний сік, або варять варення в кілька прийомів і з режимом випічки. Вам пропонується найпростіший рецепт.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 550 гр.
  • Пектин – 10 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з полуниці в мультиварці-скороварці? Підготуйте до роботи вашу каструлю-скороварку і ще раз прочитайте інструкцію.

Підготуйте ягоди полуниці. Обсушувати їх не треба.

мультічашу приладу насипте вказане в рецепті кількість цукру і перекладіть підготовлену полуницю. Залиште ягоди з цукром на 10-15 хвилин, щоб полуниця дала свій сік, адже мультиварка-скороварка без рідини в чаші не включається ні на якій програмі.

Потім, не закриваючи кришку приладу, увімкніть програму «Тушкування» на час за замовчуванням. Коли варення закипить, зніміть всю пінку з поверхні. Закрийте кришку і після блокування клапана пором тушкуйте варення на цій програмі протягом 10 хвилин.

Після закінчення цього часу спустіть пар і відкрийте кришку. Пектин змішайте з двома ложками цукру, пересипте цю суміш до варенню, перемішайте і поваріть варення під закритою кришкою ще 5 хвилин. Потім вимкніть прилад та зачекайте зниження тиску під кришкою. Гаряче варення розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки і герметично закупорьте.

Полуничне варення в мультиварці-скороварці готово. Баночки після охолодження перенесіть на зберігання в темне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з полуниці в мультиварці Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму