Полуниця – ягода розкішна і її намагаються заготовити їх на зиму в великій кількості. Рецептів багато, але у кожної господині є свої улюблені і перевірені досвідом. Вам пропонується ще один: зварити густу полуничне варення в мультиварці з додаванням желатину.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці з желатином в мультиварці легко! Для приготування цього варення виберіть щільні і неушкоджені ягоди полуниці.

Потім ягоди промийте холодною водою, видалити чашолистки і перекладіть полуницю в мультічашу.

Потім насипте до полуниці вказане в рецепті кількість цукру, акуратно лопаткою перемішайте і залиште на 3 години, щоб ягода дала свій сік.

Після закінчення цього часу ягоди в цукрі ще раз перемішайте і закрийте кришку мультиварки. Потім увімкніть програму «Гасіння» або «Мультиповар» на час за замовчуванням, що становить 1 годину. Вибір програми залежить від моделі вашої помічниці.

Замочіть у воді розраховане кількість желатину.

Баночки для заготівлі промийте з харчовою содою і стерилізуйте будь-яким способом.

За 5 хвилин до закінчення готування перелийте до варенню набряклий желатин, перемішайте лопаткою і варіть варення до сигналу про завершення програми.

Варення з полуниці з желатином в мультиварці готово. Розлийте його в підготовлені банки, герметично закупорьте і після охолодження перенесіть в місце зберігання.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення Варення з полуниці з желатином Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця в сиропі на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму