Полуниця – ягода розкішна і її намагаються заготовити їх на зиму в великій кількості. Рецептів багато, але у кожної господині є свої улюблені і перевірені досвідом. Вам пропонується ще один: зварити густу полуничне варення в мультиварці з додаванням желатину.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці з желатином в мультиварці легко! Для приготування цього варення виберіть щільні і неушкоджені ягоди полуниці.
Потім ягоди промийте холодною водою, видалити чашолистки і перекладіть полуницю в мультічашу.
Потім насипте до полуниці вказане в рецепті кількість цукру, акуратно лопаткою перемішайте і залиште на 3 години, щоб ягода дала свій сік.
Після закінчення цього часу ягоди в цукрі ще раз перемішайте і закрийте кришку мультиварки. Потім увімкніть програму «Гасіння» або «Мультиповар» на час за замовчуванням, що становить 1 годину. Вибір програми залежить від моделі вашої помічниці.
Замочіть у воді розраховане кількість желатину.
Баночки для заготівлі промийте з харчовою содою і стерилізуйте будь-яким способом.
За 5 хвилин до закінчення готування перелийте до варенню набряклий желатин, перемішайте лопаткою і варіть варення до сигналу про завершення програми.
Варення з полуниці з желатином в мультиварці готово. Розлийте його в підготовлені банки, герметично закупорьте і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Смачних і вдалих заготовок!