Кизил – дуже смачна і корисна ягода. А варення з неї виходить апетитним і підвищує імунітет. У невеликій кількості цього ласощі міститься багато вітамінів група С, А і Р. І його дуже зручно використовувати для приготування домашньої випічки млинців. Адже воно дуже густе і тягуче.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кизил – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з протертого кизилу. Кизил моєму, пересипаємо в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння і проварюємо ще 7 хв.
Після цього воду зливаємо, а ягоди кизилу протираємо через ситечко.
Знову відправляємо ягоди на вогонь, варимо 10 хв. і додаємо в них цукровий пісок. Розмішуємо і продовжуємо варити ще 15 хв. За цей час цукор повністю розчиниться, і варення буде готове.
Розкладаємо гаряче варення в стерилізовані банки і щільно закочує їх.
Приємного апетиту!
Варення з кизилу Варення з кизилу з косточкой Варенье