Головним достоїнством ревеню є його здатність плодоносити протягом майже всього літа. Його живці, які мають характерну кислинку, чудово поєднуються з більш солодкими фруктами і ягодами. Не стали винятком і абрикоси. Варення з ревеню з абрикосом – відмінний варіант для начинки різних десертів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Абрикоси – 1 кг
- Ревінь – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з ревеню з абрикосом. В першу чергу необхідно абрикоси вимити і видалити з них кісточки, розрізавши фрукт навпіл. Підготовлені абрикоси складіть в емальовану каструлю, заливши їх невеликою кількістю води. Потім відправляємо каструлю на вогонь.
Тим часом займемося підготовкою ревеню. Його необхідно промити і почистити від шкірки.
Наступний крок – шаткуємо ревінь.
Після того як абрикоси закиплять, до них потрібно відправити ревінь. Все перемішуємо і даємо їм покипіти п’ять хвилин.
Далі необхідно додати в загальну масу цукор.
Отриману суміш варимо протягом п’ятнадцяти хвилин. Готове варення повинно мати густу консистенцію. Розлийте його в пастеризовані банки і закрутіть кришками.
Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів на зиму Королівське варення з абрикосів Ревінь на зиму Страви з ревеню