Якщо ви хочете приготувати смачне і швидке варення, то спробуйте рецепт-п’ятихвилинку із слив. Стиглі плоди, відокремлені від кісточок, легко перетворюються в соковите і ароматне ласощі, яке можна подавати до чаю і випічці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з слив без кісточок п’ятихвилинка на зиму, для варення краще всього вибирати стиглі і великі плоди. Сливи слід перебрати, промити під водою і відокремити від кісточок. Для цього достатньо розрізати кожну на половинки або четвертинки.

Чисті плоди без кісточок засипаємо цукром, акуратно перемішуємо і даємо настоятися. Чекаємо на 1-2 години, поки сливи пустять сік. Швидкість процесу залежить від стиглості, соковитості і навіть температури приміщення.

Коли сливи пустять сік, можна приступити до основного моменту приготування. Ставимо плоди зацукровані на плиту, доводимо до кипіння, перемішуємо і варимо на середньому вогні 5 хвилин. Після можна знімати.

Готове ароматне варення розливаємо по банках. Даємо охолонути до кімнатної температурі. Після чого швидке ласощі готовий до вживання або подальшого зберігання.

Варення Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму