Слива є фруктом, який має дуже яскравими смаковими якостями, і тому її так часто використовують для приготування десертів, найпопулярнішим з яких є варення. Для того, щоб варення вийшло легким і прозорим, у процес приготування рекомендуємо відмовитися від перестиглих плодів на користь міцних.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Слива синя – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 180 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з слив часточками прозоре, видаляємо у сливи листя, хвостики. Далі ретельно промиваємо під струменем холодної води кілька разів.
Після цього в кожній зливі робимо надріз і розділяємо на дві частини.
Наступний крок – за допомогою ложки видаляємо у сливи кісточку.
Далі розрізаємо кожну половинку злив на часточки.
На вогонь відправляємо каструлю, вливаємо в неї воду і висипаємо цукор.
Варимо сироп до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться у воді.
Заливаємо сиропом часточки злив.
Залишаємо сливи в такому вигляді на кілька годин.
Після цього відправляємо миску зі сливами на маленький вогонь. Не забувайте в процесі варіння знімати з варення пінку. Після того, як варення закипіло, знімаємо його з вогню. Розливаємо варення в стерилізовані банки.
Зберігати таке ласощі рекомендуємо в темному прохолодному місці.
Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму