Варення, виготовлене з дрібно порізаної сливи, виходить дуже густим, желеподібний, з смачними шматочками плодів. А щоб надати йому особливі нотки і аромат спробуйте рецепт на основі білого сухого вина. Це справжні ласощі!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Слива синя – 1.3 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг
  • Біле сухе вино – 500 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з слив часточками? Моєму сливи і розрізаємо їх навпіл, видаляємо кісточки, а потім розрізаємо навпіл ще на 2 часточки.

Змішуємо цукор і вино, ставимо каструлю на плиту і варимо до повного розчинення цукру. Потім додаємо в сироп сливи, знімаємо каструлю з вогню і наполягаємо протягом 3 годин.

Знову ставимо варення на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 3 хв. Прибираємо з вогню і чекаємо повного охолодження. Повторюємо процес 3 рази.

Розкладаємо варення в стерилізовані банки і щільно закатуємо кришками.

Приємного апетиту!

Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи без косточек Варенье Сливи на зиму