Варення, виготовлене з дрібно порізаної сливи, виходить дуже густим, желеподібний, з смачними шматочками плодів. А щоб надати йому особливі нотки і аромат спробуйте рецепт на основі білого сухого вина. Це справжні ласощі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Слива синя – 1.3 кг
- Цукор-пісок – 1.2 кг
- Біле сухе вино – 500 мл
Процес приготування:
Як почати готувати варення з слив часточками? Моєму сливи і розрізаємо їх навпіл, видаляємо кісточки, а потім розрізаємо навпіл ще на 2 часточки.
Змішуємо цукор і вино, ставимо каструлю на плиту і варимо до повного розчинення цукру. Потім додаємо в сироп сливи, знімаємо каструлю з вогню і наполягаємо протягом 3 годин.
Знову ставимо варення на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 3 хв. Прибираємо з вогню і чекаємо повного охолодження. Повторюємо процес 3 рази.
Розкладаємо варення в стерилізовані банки і щільно закатуємо кришками.
Приємного апетиту!
Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи без косточек Варенье Сливи на зиму