Яблука і груші – це ідеальне поєднання дачних фруктів. Груша надає варенню неповторну ніжну текстуру, а яблука діляться своєю кислинкою і ароматом. Десерт, приготований – це справжня здравниця корисних мікроелементів і кислот.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Волоський горіх (очищений) – 200 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Ванільний цукор – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з яблук і груш часточками. Плоди ретельно промиваємо і укладаємо на чисту тканину, щоб вбралася зайва волога, або промокаємо паперовим рушником. Потім нарізаємо невеликими шматочками, позбавляючись від серцевини з кісточками. Шкірку залишаємо, завдяки їй, текстура фруктів збережеться набагато краще.

Часточки груш необхідно проколоти зубочисткою або шпажкою.

Підготовлені інгредієнти разом з половинками волоських горіхів, викладаємо шарами в посуд, у якій буде варитися варення. Кожен шар обов’язково злегка присипаємо цукром.

Коли всі продукти укладені шарами, рекомендується акуратно струсити таз (бажано круговими рухами), для рівномірного розподілу цукру.

Підготовлену масу залишаємо просочуватися цукром на 5-6 годин. Зверху обов’язково накриваємо чистою тканиною, яка вбере в себе зайву вологу, яка нам не потрібна.

Просочені груші з яблуками ставимо на великий вогонь до перших ознак кипіння, потім зменшуємо вогонь, варимо протягом 15 хвилин і знімаємо з плити.

Залишаємо фрукти остигати приблизно на 8-10 годин, потім тричі повторюємо теплову обробку. На останньому етапі варіння, за смаком додаємо лимонний сік і ванільний цукор.

Пройшов всі етапи обробки, варення, остуджуємо і розкладаємо по простерилизованным банкам. Закатуємо і ставимо в темне прохолодне місце.

Наше дуже смачне варення готове. Приємного апетиту!

Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Варенье