Якщо дуже хочеться полуничного варення, а заготовок ви не зробили або вони вже закінчилися, ситуацію цілком можна виправити, приготувавши варення з замороженої полуниці. За смаком і ароматом вона нічим не поступатиметься оригіналу і завжди прийде на допомогу при такій, здавалося б, нездійсненним завдання.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Лимонна кислота – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з замороженої полуниці легко! Полуницю дістати з морозильної камери, розморозити.
Розморожену полуницю скласти в каструлю, засипати її цукром.
Додати лимонну кислоту, ретельно все перемішати.
Поставити каструлю з ягодами на вогонь, довести до кипіння. Варити 5 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи масу і знімаючи з неї піну.
Банки для варення стерилізувати, кришки область окропом.
Розлити готове варення з замороженої полуниці по банках, закатати їх.
Банки укутати ковдрою, дати охолонути. Зберігати варення в прохолодному темному місці до запитання. Обов’язково залишите собі трохи на пробу! Це незрівнянно!
Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з полуниці з лимоном Варенье Заготовки з полуниць на зиму