Таке варення зручно варити, якщо в наявності виявилися сливи з трудноотделяемой кісточкою. Варіння відбувається щадним способом і не перевищує п’яти хвилин за один прийом, завдяки чому цінні речовини плодів зберігаються. А тривале наполягання варення перед варінням дозволяє сливам добре просочитися цукровим сиропом і придбати м’яку, в’язку, «десертну» м’якоть.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Слива синя (з кісточками) – 1.2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати варення з слив з кісточками п’ятихвилинка? Сливу ретельно промиваємо. Плоди з ушкодженнями, червоточина та іншими дефектами викидаємо. Даємо промитим плодам злегка обсохнути, помістивши їх у друшляк.

В об’ємну каструлю наливаємо два з половиною літри води і доводимо її до кипіння. Сливи занурюємо у окріп, вимикаємо плиту і витримуємо плоди у воді п’ять хвилин. Потім плоди акуратно відкидаємо на друшляк і даємо стекти зайвої рідини.

Після того, як сливи трохи охолонуть, протикаємо кожну зубочисткою у кількох місцях. Це потрібно для того, щоб сироп проникав в плоди рівномірно.

В підходящу для варіння варення ємність висипаємо цукор і вливаємо вказану кількість води.

Ставимо ємність на плиту при низькій температурі і при постійному безперервному помішуванні добиваємося розчинення і плавлення цукру.

Доводимо сироп до кипіння і опускаємо в нього підготовлені сливи. Перемішуємо і варимо протягом п’яти хвилин. Знімаємо пінку. Після закінчення зазначеного часу знімаємо варення з плити і залишаємо його на шість годин.

Після цього знову ставимо варення на плиту, доводимо до кипіння і варимо п’ять хвилин, знімаючи пінку. Знову залишаємо на шість годин. І повторюємо цю послідовність ще один завершальний разів.

Після третьої п’ятихвилинної варіння гаряче варення відразу розлити по сухих, попередньо простерилизованным банкам і закрити сухими простерилизованными кришками. Дати банкам з варенням охолонути і прибрати їх в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з слив Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи з кісточками Сливи на зиму