Хочу поділитися рецептом незвичайного і дуже цікавого сливового варення з шоколадом і коньяком. Варення виходить дуже ароматним з приголомшливим смаком і однорідної густої консистенції.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Шоколад темний – 80 гр.
  • Пектин – 1 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Слива синя – 800 гр.
  • Коньяк – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення зі слив з шоколадом і коньяком? Підготуйте необхідні інгредієнти для варення зі слив з шоколадом і коньяком.

Великі сливи переберіть і акуратно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Вимиті сливи розріжте навпіл і вийміть кісточки. У глибоку каструлю з товстим дном викладіть підготовлені сливи.

Лимон ретельно вимийте і розріжте навпіл. Видавіть сік. Лимонним соком залийте половинки слив. Додайте цукровий пісок. Поставте каструлю на повільний вогонь. Заважайте до повного розчинення кристалів цукру-піску. Варіть приблизно 10-15 хвилин.

Зніміть з вогню, трохи остудіть, подрібніть за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції.

Додайте в отриману масу столову ложку пектину.

Темний шоколад розламайте на більш дрібні шматочки і викладіть в сливову масу, влийте необхідну кількість коньяку.

поставте Каструлю на повільний вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи до повного розчинення темного шоколаду. Варіть приблизно 15 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.

Обережно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням зі сливи з шоколадом і коньяком добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Повністю остудіть. Потім перемістіть його в прохолодне темне місце на зберігання.

Пробувати ароматне варення можна на наступний день.

Приємного насолоди!

Варення Варення зі слив з лимонною кислотою Варення зі сливи без кісточок Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Сливи на зиму