Джем із слив має густу однорідну консистенцію і приголомшливий аромат. Він не розтікається і тому відмінно підходить для домашньої випічки.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 2000 гр.
  • Пектин (яблучний) – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 1500 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Готувати варення зі сливи з пектином просто! Сливи переберіть, залиште тільки щільні стиглі плоди. Промийте їх під проточною водою, обсушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

Перекладіть половинки ягід в ємність для варіння варення, додайте воду і засипте їх цукром. Для приготування варення краще використовувати каструлі з нержавіючої сталі або з емальованим покриттям.

Накрийте каструлю кришкою, поставте на повільний вогонь, доведіть ягідну масу до кипіння, знімайте ложкою з його поверхні пінку. Варіть джем 25-30 хвилин.

Зніміть каструлю з вогню, трохи охолодіть масу і потім подрібніть її блендером.

Потім знову поставте джем на плиту і варіть ще 30-40 хвилин, постійно помішуючи. За 5 хвилин до закінчення додати пектин, перемішайте.

Розкладіть гарячий джем у стерилізовані банки, загорніть металевими кришками. Зберігайте джем в прохолодному сухому місці.

Приємного апетиту!

Варення з слив Джеми Желе зі слив без кісточок на зиму Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму