Тісто розкочується в пласт, який викладається полуниця, змішана з цукровою пудрою і крохмалем. всі змащують жовтком і запікається протягом 35-45 хвилин.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- цукор – 25 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 0.33 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Для начинки: –
- Полуниця – 800 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1.5 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати ватрушку з полуницею з дріжджового тіста? Для початку розігріваємо молоко в сотейнику або в мікрохвильовій печі. Воно повинно бути температури близько 38оС. Додаємо до нього сухі дріжджі і перемішуємо. Даємо постояти 15 хвилин.
Окремо збиваємо яйце з коричневим цукром (можна використовувати звичайний). Просіваємо борошно з сіллю через сито. Вершкове масло нарізаємо на кубики і залишаємо його на якийсь час, щоб воно стало м’якішим.
Відправляємо борошно з сіллю до молока і перемішуємо. Далі вливаємо яйця з цукровим піском, розм’якшене вершкове масло і вимішуємо дріжджове тісто. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою, ставимо його в тепле місце на годину, щоб воно піднялося.
Перекладаємо тісто на присипану борошном робочу поверхню і відрізаємо від нього ¼ частина.
Більшу частину розкочуємо качалкою і перекладаємо пласт у форму для запікання діаметром 22 див. Робимо бортики приблизно 3-4 см заввишки і накриваємо рушником.
Полуницю ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо на великі шматочки. Змішуємо її з кукурудзяним крохмалем і цукровою пудрою. Перекладаємо начинку в дріжджову основу.
Другу частину тіста розкачуємо і розрізаємо на смужки. Робимо з них «грати» на поверхні пирога. Змащуємо все жовтком. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній ватрушку протягом 35-35 хвилин.
Готовому виробу даємо повністю охолонути. При бажанні можна посипати цукровою пудрою. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Ватрушка Дріжджове тісто для ватрушок Тісто на молоці для ватрушок