Смак домашніх ватрушок з сиром на пишному дріжджовому тесті знайомий кожному з дитинства. Цю м’яку і соковиту випічку дуже смачно подавати з чаєм, какао, молоком або соком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Вода – 100 мл
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати ватрушки з сиром з дріжджового тесту на кефірі в духовці легко! Дріжджі розведіть в 100 мілілітрах теплої води, додайте цукор і залишити опару в тепле місце на 15 хвилин.
Потім змішайте теплий кефір, рослинне масло, яйце, опару і сіль.
Додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
Миску накрийте чистим рушником і залиште тісто в теплому місці на 1,5 години, щоб воно піднялося. Повторіть цю процедуру ще раз і тісто буде готове до подальшої роботи.
Приготуйте начинку. Змішайте сир, яйце і цукор. Кількість цукру визначайте по своєму смаку.
тісто викладіть на змащену рослинним маслом поверхню і добре обімніть його руками.
Розділіть тісто на невеликі частини і сформуйте коржі.
У середину кожного покладіть трохи сирної начинки.
Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки і залиште на півгодини в теплому місці.
Потім змастіть ватрушки збитим яйцем і поставте в духовку.
Випікайте ватрушки при 200 градусах 20-25 хвилин. Ватрушки повинні добре зарум’яниться і піднятися.
Подавати на стіл їх можна в гарячому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Дріжджове тісто для ватрушок