Для ватрушок з сиром вам знадобиться досить простий набір продуктів. І це якраз та випічка, яку без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 400 – 450 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати ватрушки з сиром зі здобного дріжджового тіста в духовці? У миску влити 50 мл теплого молока, всипте столову ложку цукру і дріжджі. Змішайте ці інгредієнти і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці. В іншій мисці збийте яйце з залишився молоком, цукром і розм’якшеним вершковим маслом. Коли опара буде готова, додайте її в яичншу масу.
Борошно просійте через сито і частинами додавайте до рідких інгредієнтів, поступово замішують тісто. Готове тісто накрийте рушником і залиште підходити.
Підготуйте начинку. Сир змішайте з цукром, сметаною і яйцем.
Піднялося тісто перемніть руками і залиште на півгодини. Після цього скачайте з тіста ковбаску, розріжте її на рівні частини.
Деко застеліть пергаментним папером. З тіста скачайте кульки, трохи прbплюсніть їх і розкладіть на деку. За допомогою склянки зробіть в коржиках поглиблення.
Додайте заготівлі сирну начинку і поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів.
Через 30-40 хвилин у вас на столі будуть пишні і рум’яні ватрушки.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Здобне тісто для ватрушок Тісто на молоці для ватрушок