Справжні французькі круасани дуже просто приготувати вдома. Смачний, ароматні, м’які і апетитні! Кращого десерт до чаю не придумаєш!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вершкових круасанів з готового листкового тіста? Листкове тісто заздалегідь розморожуємо і розгортаємо в тонкий шар.
Тепер розрізаємо його на трикутники, основу яких має бути не менше 9 см і злегка витягуємо шматочки за вузьку сторону.
Змащуємо трикутники розм’якшеним вершковим маслом і посипаємо цукровим піском.
Звертаємо кожен шматочок у формі трубочки і викладаємо круасани на змащене олією деко.
Відокремлюємо жовток від білка, злегка збиваємо його виделкою і промазуємо круасани.
Відправляємо їх у духовку на 15-20 хв., випікаємо при 190 градусах.
Приємного апетиту!
Круасани