Для любителів італійської кухні хочу запропонувати приготувати традиційну італійську закуску – в’ялені помідори з прованськими травами. Я часто роблю таку заготовку, коли нікуди дівати помідори, а потім використовую для приготування різної випічки, особливо смачною виходить піца.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Масло оливкове – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування в’ялених помідор з прованськими травами смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для ароматних в’ялених помідорів. Помідори відберіть міцні і приблизно однакового розміру (краще всього брати дрібні або середні плоди). Помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити, розрізати на 4 частини і за допомогою чайної ложки вийміть серцевину.
Викладіть на деко, застелений пекарської папером. Присипте сіллю за смаком.
Лист з помідорами помістіть в холодний духова шафа. Встановіть температуру 100 градусів і сушіть приблизно 8-10 годин з відчиненими дверцятами. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. На дно стерильних банок викладіть шар охололих в’ялених помідорів до половини банки. Присипте зверху подрібненим часником і прованськими травами.
Потім заповніть банку помідорами до кінця. Присипте зверху подрібненим часником і прованськими травами і залийте оливковою олією. Закрутіть банку стерильною кришкою і дайте повністю охолонути закуски. Потім приберіть в холодильник.
Приблизно через 1,5-2 тижні можна насолоджуватися в’яленими помідорами з прованськими травами.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з прованськими травами В'ялені помідори на зиму