В’ялені помідори – поширена італійська закуска з невимовним смаком і ароматом. Червоні в’ялені помідори можна знайти практично в будь-якому супермаркеті, а от зелені в’ялені помідори зустрічаються рідше. Сьогодні пропоную приготувати в’ялені зелені помідори самостійно.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Чебрець свіжий – 0,5 ч. л.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Розмарин сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Рецепт в’ялених зелених помідор смачний! Зелені помідори відберіть міцні і приблизно однакового розміру (краще всього брати дрібні або середні плоди). Зелені помідори і гострий перець ретельно промийте під проточною водою, а потім залиште обсохнути.
Часник очистіть від лушпиння.
Гострий перець розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини.
Зелені помідори розріжте навпіл.
Викладіть на деко, застелений пекарської папером, посоліть, додайте чорний мелений перець, сушений чебрець, сушений базилік сушений розмарин, а зверху збризніть невеликою кількістю оливкової олії.
помістіть Деко в духовку. Встановіть температуру 100 градусів, сушіть приблизно 4-6 годин з відчиненими дверцятами.
Періодично перевертайте, щоб зелені помідори готувалися рівномірно.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.
В стерильні банки укладіть остиглі в’ялені зелені помідори, пересипаючи шари подрібненим часником і гострим перцем.
Залийте банки з в’яленими помідорами оливковою олією.
Закрутіть банки стерильними кришками. Потім приберіть в холодильник. Приблизно через 2 тижні можна пробувати зелені в’ялені помідори.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з базиліком Помідори чилі на зиму