Желирующее речовина желфикса – пектин – допомагає отримати консистенцію густого джему без тривалого уварювання вишні і додавання надмірної кількості цукру. При цьому зберігаються всі корисні властивості ягід, а джем не стає нудотним.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Вишня – 1 кг
- Желфикс – 1 пакет
- Цукор-пісок – 430 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати вишневий джем з желфиксом. Ягоди вишні перебрати від сміття, помити в проточній воді. Зняти плодоніжки.
Пакетик желфикса висипати в ємність, додати туди ж 30 г цукрового піску. Все ретельно перемішати, щоб речовини об’єдналися.
До ягід вишні всипати суміш цукру з желфиксом, а також ще 200 р цукрового піску. Все перемішати і перекласти в каструлю.
Довести суміш до кипіння, постійно заважаючи. Далі додати залишки цукру, перемішати і знову довести до кипіння, не забувати знімати піну. Дати покипіти рівно 3 хв.
Банки для варення вимити з содою і простерилізувати будь-яким зручним способом. Розлити гарячий джем по банкам і закрутити їх кришками. Остудити джем під теплою ковдрою до кімнатної температури і прибрати в підвал на зберігання. Після охолодження варення загусне.
Приємного апетиту!
Варення з вишні без кісточок Варення з вишні без кісточок на зиму Вишня з цукром на зиму Джеми Желе з вишні без желатину