Ідеальний перший прикорм для малюків і відмінна альтернатива «солоденького» до чаю для дорослих. Повністю натуральний продукт без додавання солі та цукру з додатковою стерилізацією. Пюре з яблук – це джерело вітамінів і мікроелементів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 2,5 кг
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати яблучне пюре без цукру на зиму, готуємо основний інгредієнт: яблука промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Для натуральної солодощі краще використовувати такі сорти, як «білий налив» і «принц».
З чистих плодів знімаємо шкірку, розрізаємо на дві частини, видаляємо серцевину разом з кісточками і нарізаємо довільно. Якщо в результаті, хочеться отримати світле пюре – пару крапель лимонного соку «захистять» фрукти від потемніння.
Нарізані яблука перекладаємо в емальований посуд, додаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Варіння продовжуємо до м’якості, це займе приблизно 25-30 хвилин.
Саме час зайнятися стерилізацією банок: шийкою вниз ставимо у розігріту духовку або ставимо на підставку над киплячою водою. Використовуєте найзручніший для вас спосіб.
Коли фрукти стали м’якими, прямо на вогні пробиваємо масу блендером не залишаючи грудочок і проварюємо ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
Простерилізовані банки заповнюємо гарячим пюре до горлечка, накриваємо кришкою, але поки не закатуємо.
Наповнені банки ставимо в каструлю відповідного розміру, на дно якої укладаємо рушник, щоб банки не стукали. Заливаємо водою до «плічок» банок і ставимо кип’ятити на вогонь, приблизно на 15-20 хвилин.
Після закінчення часу, акуратно виймаємо банки, не знімаючи кришок і закатуємо. Далі перевертаємо догори дном і накриваємо щільним рушником.
Після повного охолодження ставимо в темне місце на зберігання. Приємного апетиту!
Новости