В приготуванні королівської ватрушки з сиром нічого складного немає. Достатньо хоч раз приготувати її у себе на кухні, щоб опанувати потрібний принцип змішування продуктів. Все зводиться до формування розсипчастою піщаної крихти, однорідної сирної начинки і подальшого формування ватрушки з цих заготовок. Особливості приготування докладно описано в рецепті, починаємо!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 500 – 700 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Маргарин вершковий – 250 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Кондитерська посипання – для прикраси
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати королівську ватрушку з сиром в домашніх умовах? Починаємо з приготування сирної начинки. Рекомендується використовувати сир з високим відсотком жирності, оскільки він має більш ніжну консистенцію і забезпечує начинці м’який насичений смак.
Поміщаємо сир в миску розбиваємо до нього яйця і висипаємо половину від вказаного кількість цукрового піску. Для ароматизації додаємо щіпку ваніліну. Тепер змішуємо всі разом. Якщо хочете отримати гладку, гомогенну масу, то краще пробити сирну суміш заглибним блендером. Якщо ж віддаєте перевагу начинку з вираженими сирними крупинками, то достатньо просто зміщати всі ложкою і простежити, щоб цукрові кристали розчинилися. Сирна начинка готова.
Переходимо до приготування піщаної крихти. Для цього потрібно завчасно охолодити маргарин, щоб він був твердим.
Рубаємо маргарин ножем на дрібні кубики. Як варіант, тремо на тертці. Викладаємо його після подрібнення в широку миску.
Поверх маргарину просіваємо борошно, висипаємо залишився кількість цукрового піску, сіль і харчову соду. Змішуємо всі разом і перетираємо сухими руками, щоб в результаті вийшла дрібна розсипчаста крихта, як на фото. Обов «втручається» все борошно в крихту, щоб не залишалося сухого залишку. Тоді основа добре пропечеться і покриється скоринкою, не буде розсипатися.
Форму для випічки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом, щоб потім було простіше отримувати готовий пиріг. Висипаємо половину приготовленої піщаної крихти. Рівномірно розподіляємо її по всій площі форми.
Далі акуратно викладаємо ложкою сирну масу. Розподіляємо її додатково лопаткою в рівний шар.
Поверх розподіляємо залишилася пісочну крихту рівним шаром. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з ватрушкой відправляємо на середній рівень і запікаємо протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин. Час випікання може варіювати, залежно від конкретної духовки. Важливо, щоб скоринка на поверхні добре зарум’янилася.
Готову ватрушку дістаємо з духовки і залишаємо остигати у формі. Потім акуратно витягуємо її і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Поверхню можна прикрасити декоративною посипкою або просто притрусити просіяного цукровою пудрою.
Остиглу ватрушку ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром