Курча тютюну – це страва національної грузинської кухні. Його готують з використанням ароматних спецій на спеціальній сковороді під пресом. В домашніх умовах приготувати таку страву можна без особливих складнощів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курча – 1 – 1.2 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати курчати тютюну на сковороді? Тушку помийте і розріжте її по грудині. Потім розгорніть курчати як книжку.

Щоб додати курчаті максимально плоску форму, відбийте його кухонним молоточком з двох сторін.

Змастіть тушку курчати розм’якшеним вершковим маслом.

Змішайте суміш перців, сіль і подрібнений часник. Цією сумішшю змастіть курчати з усіх боків.

Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть курчати спинкою вниз, зверху встановіть гніт.

Смажте курчати на середньому вогні, періодично перевертаючи його. Час приготування залежить від розміру тушки і вашої сковороди. У середньому сягає 40-50 хвилин. Готового курчати тютюну подавайте цілком, прикрасивши зеленню і зернами граната.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи