Річкова форель відноситься до сімейства лососевих і відмінно підходить для засолювання. Філе форелі помірно жирна і дуже смачне. Слабосолона форель – ідеальний варіант для закуски на святковому столі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Форель річкова – 5 шт.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 – 10 шт.
- Гвоздика – 5 – 6 бутонів
- Лавровий лист – 5 шт.
- Корінь імбиру – 5 – 10 гр.
Процес приготування:
Як солити річкову форель? Форель помийте, очистіть і обсушити паперовими рушниками.
Гострим ножем зробіть надрізи вздовж хребта по всій довжині.
Гвоздику, запашний і чорний перець подрібніть в ступці.
Імбир наріжте тонкими пластинками.
Змішайте сіль, цукор, подрібнений лавровий лист, імбир, суміш перцю і гвоздики.
Кожну рибку добре натріть пряною сумішшю з усіх боків.
Щільно укладіть форель в глибоку миску, зверху встановіть прес. Поставте рибу в холодильник на ніч.
Готову форель очистіть від шматочків імбиру і залишків спецій, наріжте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Страви з риби Суха засолювання форелі Як засолити червону рибу в домашніх умовах