Засолити стейки горбуші в домашніх умовах зовсім не складно. Вам знадобиться невеликий набір спецій і апетитна рибка. Готову закуску можна подавати до святкового столу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Горбуша – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Перець чорний мелений – 7 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
Як засолити стейки горбуші? Тушку горбуші заздалегідь розморожуємо при кімнатній температурі. Якщо поспішайте з готуванням, можете залити продукт холодною водою.
Розморожену рибу розрізаємо на рівні за розміром стейки. Голову і хвіст прибираємо.
Отримані стейки при необхідності промиваємо.
Викладаємо інгредієнт в глибоку каструлю або сотейник.
Сюди ж відправляємо горошини чорного перцю і лаврове листя.
Окремо кип’ятимо дві склянки води.
Далі розмішуємо воду з сіллю і цукром, охолодити до теплого стану і вливаємо до стейкам. Ставимо блюдо в холодильник на добу.
Після закінчення часу зливаємо воду, перекладаємо засолені стейки горбуші в будь-яку зручну посуд і поливаємо олією для більшої м’якості.
Готово!
горбуша Солона Засолювання риби Як засолити горбушу в маслі Як засолити горбушу в розсолі Як засолити горбушу шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах