Багато господинь віддають покупної слабосоленої форелі приготовану самостійно. Рецепт засолки дуже простий і доступний кожному. Купувати для цього краще всього свіжу охолоджену тушку форелі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Форель – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Як засолити свіжу форель в домашніх умовах? Спочатку приготуйте розсіл, він має повністю охолонути. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння, потім додайте сіль і цукор, розмішуйте до повного розчинення. Потім всипте сухі спеції, зніміть каструлю з вогню і дайте розсолу охолонути.

Рибу помийте і обробити. У вас вийде два великих шматка філе, шкіру знімати не потрібно.

В чистий посуд всипте трохи солі. Філе також промажте сіллю з усіх боків і складіть в ємність. Перший шар риби кладуть шкірою вниз. Другий шар кладеться м’якоттю м’якоть.

Залийте форель охолодженим розсолом.

Встановіть зверху гніт з чого-небудь важкого, щоб добре притиснути філе. Риба повинна повністю знаходиться в розсолі і не мати контакту з повітрям.

Через добу можна спробувати форель, вона повинна вийти малосоленой. Зберігати такий продукт можна до 7 днів у холодильнику.

Приємного апетиту!

Солона форель Страви з риби Як засолити форель в розсолі Як засолити червону рибу в домашніх умовах