Інжир закладається в блендер, засипається цукровим піском і подрібнюється до стану кашки. Потім він розкладається з пластикових ємностей і відправляється в морозилку. Таким чином, ягоди збережуть свіжість і будуть дуже смачними.


Інгредієнти: на 0.15 л.

  • Інжир свіжий – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування інжиру, протертої з цукром без варіння на зиму. Для початку, ретельно промиваємо інжир під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.

Зрізаємо з кожної ягоди хвостики, так як вони важко перемелюються в блендері. Можна також розрізати його на кілька частин, щоб процес пішов швидше.

Перекладаємо помитий інжир в чашу блендера.

Засипаємо все цукровим піском.

Перетираємо інжир з цукром до отримання стану кашки. При відсутності блендера цей крок можна зробити за допомогою м’ясорубки.

Переливаємо отриману масу в пластикові ємності і відправляємо в морозилку. Таким чином, інжир збереже свою свіжість і не буде швидко псуватися. Цей рецепт дозволяє насолодитися цією ягодою в будь-який час року. Дістаємо взимку, розморожуємо і використовуємо в приготуванні різних страв або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Варення з инжира Варенье Джем з інжиру