Інжир закладається в блендер, засипається цукровим піском і подрібнюється до стану кашки. Потім він розкладається з пластикових ємностей і відправляється в морозилку. Таким чином, ягоди збережуть свіжість і будуть дуже смачними.
Інгредієнти: на 0.15 л.
- Інжир свіжий – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування інжиру, протертої з цукром без варіння на зиму. Для початку, ретельно промиваємо інжир під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.
Зрізаємо з кожної ягоди хвостики, так як вони важко перемелюються в блендері. Можна також розрізати його на кілька частин, щоб процес пішов швидше.
Перекладаємо помитий інжир в чашу блендера.
Засипаємо все цукровим піском.
Перетираємо інжир з цукром до отримання стану кашки. При відсутності блендера цей крок можна зробити за допомогою м’ясорубки.
Переливаємо отриману масу в пластикові ємності і відправляємо в морозилку. Таким чином, інжир збереже свою свіжість і не буде швидко псуватися. Цей рецепт дозволяє насолодитися цією ягодою в будь-який час року. Дістаємо взимку, розморожуємо і використовуємо в приготуванні різних страв або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!
Варення з инжира Варенье Джем з інжиру