Багато господинь люблять готувати заливні пироги, так як це робиться швидко і просто та й до того ж відмінний варіант використання ягід в домашній випічці. Готуємо пиріг на пісочному тісті. Смородина підходить будь-яка, але смачніше свіжа.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Вода – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для заливки: –
- Сметана – 350 гр.
- чорна Смородина – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати заливний пиріг з чорною смородиною і сметаною. У посуд для замішування тіста покладіть нарізане на шматочки вершкове масло, насипте до нього сіль, цукор, розпушувач тіста і просіяне на сито борошно. Руками ці інгредієнти перетріть до стану дрібної крихти.
Потім до цієї маси розбийте куряче яйце, додайте дві чайні ложки води і руками замісіть тісто. Тісто довго вимішувати не потрібно.
Замішане тісто скачайте в колобок і на 40 хвилин поставте в холодильник.
За цей час приготуйте сметанную заливку. В окремий посуд покладіть вказане в рецепті кількість жирної сметани.
Насипте до неї борошно, цукор і крохмаль, розбийте два яйця і все перемішайте віночком до однорідної консистенції.
Смородину очистіть від дрібного сміття, промийте холодною водою і обсушити серветкою.
Охолоджене до цього часу тісто викладіть у форму для випічки, змащену маслом. Тісто сформуйте з високими бортиками.
Потім на тісто нанесіть рівним шаром половину сметанною заливки.
На начинку рівномірно розкладіть підготовлені ягоди чорної смородини.
Потім смородину покрийте решті заливкою.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть духовку і дайте пирогу 10 хвилин для відпочинку.
Заливний пиріг з чорною смородиною і сметаною готовий. Можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!