Ягідні пироги – це завжди яскраво і соковито. Особливо, коли в начинку йде чорниця. З нею відмінно поєднується ніжна сметанна заливка. Приготуємо тісто пісочне – його розсипчаста текстура вигідно підкреслить соковиту сметанную заливку з чорницею. Приємно і те, що на весь процес приготування пирога у вас піде не більше півгодини. Далі залишиться лише відправити виріб в духовку і дочекатися готовності.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло вершкове – 55 гр.
- Сметана – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Борошно – 110 – 120 гр.
- Яйце (для заливки) – 1 шт.
- Цукор-пісок (для начинки) – 0.66 ст.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сметана (для начинки) – 200 гр.
- Чорниця – 250 – 300 гр.
Процес приготування:
Для приготування заливного пирога з чорницями в духовці вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Додаємо до нього сметану, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і додаємо в отриману масу. Швидко замішуємо м’яке ніжне тісто. Викладаємо його у форму і рівномірно розподіляємо руками по дну, також формуємо бортики. Форму з тістом прибираємо на кілька хвилин у морозилку, щоб воно зафіксувалося.
Готуємо сметанную заливку. Для цього в окремому посуді змішуємо сметану, яйця, цукровий пісок і ванільний цукор. Перемішуємо всі разом вручну віночком або міксером до повної однорідності.
Готуємо ягоди: перебираємо, промиваємо їх в прохолодній воді, добре обсушуємо їх на рушник від залишкової вологи. Якщо чорниця була заморожена, то попередньо розморожувати її необов’язково. Висипаємо ягоди на основу з тіста, вирівнюємо по всій площі.
Заливаємо приготовленої сметанною сумішшю чорницю в тесті.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом двадцяти п’яти-тридцяти хвилин орієнтовно. Тісто по краях має зарум’янитися, а сметанна заливка повинна загуснути і ущільнитися.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і обов’язково даємо йому повністю охолонути перед подачею. Після охолодження його можна легко розрізати на красиві рівні шматочки.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з чорницею Заливний пиріг на сметані Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пироги Тісто для заливного пирога на сметані